Paardengedrag | Behavior of horses on pasture in relation to weather and shelter – A field study in a temperate climate
15625
post-template-default,single,single-post,postid-15625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Behavior of horses on pasture in relation to weather and shelter – A field study in a temperate climate

10 jan Behavior of horses on pasture in relation to weather and shelter – A field study in a temperate climate

Journal of Veterinary Behavior 10 (2015) Melissa G. Snoeks, Christel P.H. Moons, Frank O. Ödberg, Maarten Aviron, Rony Geers //

In dit onderzoek werd er gekeken naar het gebruik en gedrag van paarden op weides met verschillende soorten beschuttingen (gebouwde of natuurlijke beschutting). Tevens werden de weersomstandigheden mee bekeken. Ook hun gedragsreacties naar de aanwezigheid van insecten werden genoteerd.

De gebouwde beschuttingen werden gemiddeld 37,6% gebruikt, waarbij statistisch gezien meer de gebouwde beschuttingen werden gebruikt dan de natuurlijke.

Bij temperaturen onder 7.1 gr C (onder de beschutting was het warmer) en boven 25.2 gr C (onder de beschutting was het frisser) werd de gebouwde beschutting meer gebruikt.

Onafhankelijk van de temperatuur werd de beschutting meer gebruikt bij een hogere windsnelheid met regenval. Bij thermo-neutrale omgeving werd de beschutting ook meer gebruikt, wat waarschijnlijk te wijten is aan de aanwezigheid van insecten.

Samengevat, de aanwezigheid van een beschutting op weides is degelijk van belangrijk voor de bescherming van (en het gebruik door) paarden, zeker gedurende warme, koude, natte, winderige en veel-insecten dagen.

31 Jul 2015